17 jul Performance Max: wat is het én wat kan ik er eigenlijk mee?
Afgelopen jaar hebben we de naam Performance Max al eens laten vallen. Destijds was het nog in ontwikkeling, maar inmiddels is het een gevestigde campagnesoort binnen Google Ads. Regelmatig kloppen opdrachtgevers bij ons aan met vragen als ‘wat is Performance Max?’ en ‘Performance Max, is dat iets voor mijn bedrijf?’. In deze blog laten we je kennismaken met deze campagnevorm in Google Ads.
Wat is een Performance Max-campagne?
Google Ads beschikte al lange tijd over verschillende campagnesoorten, zoals traditionele zoek- en displaycampagnes, videocampagnes en Google Shopping-campagnes. Kies je voor één van deze? Of combineer je ze? Ah, keuzestress! Gelukkig komt Perfomance Max daar om de hoek kijken, die al deze campagnesoorten combineert in één. Bovendien zoekt deze campagnesoort de meest relevante plekken uit waar jouw ad het beste tot zijn recht komt. Performance Max stelt je daarmee in staat om je prestaties real-time te optimaliseren op basis van conversiedoelen. Hiervoor maakt het gebruik van Slim bieden en AI-technologieën voor bieden, budgetoptimalisatie, doelgroepen, advertentiemateriaal en attributie.
Zorg voor de juiste input
Bij het inzetten van een Performance Max-campagne is het van belang zoveel mogelijk input aan te leveren, zodat er geen posities verloren gaan waarop advertenties kunnen worden getoond. Beschik je niet over het benodigde videomateriaal? Google Ads biedt de mogelijkheid zelf video’s te maken door afbeeldingen te uploaden en teksten toe te voegen.
Tip van ons: kies in zo’n geval niet voor het standaard template dat door Google Ads geselecteerd wordt, maar een van de vele andere templates. Op die manier valt jouw advertentie op ten opzichte van de concurrentie!
Performance Max, een grote verschuiving binnen het SEA-landschap?
De afgelopen jaren heeft Google Ads sterk ingezet op de automatisering van campagne- en advertentiecreatie met behulp van het Google-algoritme. Dat zorgt voor een frisse wind door het SEA-landschap, waardoor oude strategieën niet meer voldoende zijn voor het behalen van resultaat. De concurrentie zit immers niet stil! Google Ads neemt steeds meer repetitieve taken over (of maakt ze onmogelijk uitvoerbaar), zoals het genereren en verbeteren van tekstadvertenties, het biedingsproces, enzovoort.