5 meest gemaakte fouten bij Facebook advertenties

De top 5 meest gemaakte fouten bij Facebook Advertenties

Naast Google Adwords kunnen ook Facebook advertenties ervoor zorgen dat je naamsbekendheid vergroot wordt als ook het stimuleren van een aankoop. Zoals elke kanaal, vereist het advertentiebeheer meer dan alleen een pakkende koptekst en een relevante foto of video. Maar niet alle Facebook-advertentiecampagnes worden op de juiste manier ingezet! Vermijd deze advertentiefouten en scoor tijdens de aankomende feestdagen!

Advertenties 24/7 aanzetten
Net als de traditionele advertentiekanalen zoals TV en radio, dien je advertenties niet dag en nacht te laten draaien. Stel een limiet aan hoe vaak je advertenties worden getoond, anders loop je het risico dat je doelgroep te vaak jouw advertentie te zien krijgt. Een van de beste manieren om dit te voorkomen is om een aangepast schema voor je Facebook-advertenties in te stellen. Bekijk in de advertentiestatistieken wanneer je doelgroep online is en pas dit toe binnen je advertentiebeheer. Door je doelgroep op deze manier te bereiken ben je relevant, zien ze de advertentie niet te vaak voorbijkomen en zijn de resultaten vaak ook beter.

Geen gebruik maken van relevante landingspagina’s
Een aantrekkelijke Facebook advertentie is al het halve werk! Maar naar welke landingspagina verwijs je? Is deze informatie op de landingspagina goed opgebouwd? Kan de doelgroep in een paar stappen de informatie vinden of zich ergens voor inschrijven? Helaas zijn er veel adverteerders die nog niet scoren op dit punt. Ze leiden hun doelgroep naar de homepage of zelfs naar een heel ander aanbod dan waar de doelgroep in de advertentie op heeft geklikt. Als ze dan terecht komen op een landingspagina die er vervolgens heel anders uitziet, ben je de toekomstige klant meestal kwijt en is het marketingbudget wat je hebt ingezet voor niets geweest. Zorg er dus voor dat je landingspagina overeenkomt met de advertentie.

Voortdurend sleutelen aan je campagne
Facebook is een krachtig kanaal, maar dit betekent niet dat je campagne meteen vanaf de start goed zal scoren. Het advertentiesysteem maakt gebruik van machine learning om de campagne te optimaliseren voor de beste resultaten. Om de prestaties te vergroten, heeft het tijd nodig om de respons van de doelgroep te meten en aan te passen. Facebook noemt dit ook wel ‘’de leerfase’’, waarin de eerste resultaten worden verzameld en beoordeeld.

‘’Als een advertentieset zich in de leerfase bevindt, zie je in de kolom Weergave de tekst ‘Leren’ staan. Hoewel het weergave systeem continu nieuwe inzichten opdoet over de manier waarop een advertentieset het beste weergegeven kan worden, verlaten advertentiesets de leerfase zodra de prestaties zich stabiliseren (meestal na ongeveer 50 conversies).’’ Bron: Facebook for business.

Uit onze ervaring is gebleken dat de meeste campagnes tot wel 48 uur nodig hebben om voldoende gegevens te genereren over de doelgroep. Wees dus geduldig! Ook al draai je een korte campagne, ga niet na een paar uur eraan sleutelen.

Converterende klanten blijven spammen
Re-marketing kan een zeer effectieve manier zijn, maar je wilt niet dezelfde advertentie blijven sturen naar iemand die al geklikt of gekocht heeft. Zodra iemand converteert moet je ervoor zorgen, dat de advertentie niet meer wordt weergegeven in hun feed. Dit doe je door een aparte doelgroep aan te maken. Je sluit de mensen uit, die in de afgelopen maand een conversie hebben gedaan. Dit kan bijvoorbeeld een aankoop, inschrijving of download zijn. De doelgroep maak je via ‘aangepaste doelgroep’. Hierdoor zet je re-marketing goed in en bereikt je advertentie nieuwe potentiële klanten die waarschijnlijk ook interesse hebben in je aangeboden product of dienst.

Geen gebruik maken van diverse soorten advertenties.
Elke doelgroep is anders, dit betekent dat ze ook op verschillende manieren zullen reageren en daarom niet elke advertentie er hetzelfde uit moet zien. Veel advertenties worden ingezet in de tijdlijn of in de rechterkolom van Facebook. Maak ook eens gebruik van Facebook stories, In-stream, In artikel, Apps en sites advertenties. Laad niet altijd standaard een tekst en foto in, maar wissel eens af met een video, GIF-animatie, carrousel, collectie of voeg een instant experience toe aan je advertentie. Omdat dit voor iedere onderneming anders uitpakt kun je het beste A/B testen uitvoeren en zo erachter komen welk advertentie formaat het beste aansluit bij jouw boodschap. Facebook blijft vooroplopen, dus houdt je advertentiebeheer goed in de gaten! Optimaliseer jouw campagnes en test regelmatig de nieuwste ontwikkelingen en functies.

Hulp nodig bij Facebook adverteren? Onze social media marketeers staan voor klaar om je alle ins en outs te leren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X